Cégismertető

Cégismertető

Légtechnikai rendszerek, klímaberendezések tervezésével, gyártásával foglalkozunk, mely kiegészül komplett épületgépészeti rendszerek megvalósításával, tisztatértechnikai berendezések, lamináris boxok, gyártásával, karbantartásával. Számos, már működő illetve új építésű üzem komplett épületgépészeti rendszere bizonyítja cégünk szaktudását. Berendezéseink megfelelnek a legkorszerűbb műszaki elvárásoknak, csak olyan elemeket
használunk, melyek garantálják a megbízhatóságot, a minőséget.

TERMÉK PALETTA:
 • M-sorozatú légkezelő gépek
 • Kompakt légkezelő berendezések
 • Root top berendezések
 • Légtechnikai elemek
 • Uszodapárátlanító berendezése
 • Tisztatértechnikai berendezések

Alapítás éve: 1951

A Radel & Hahn ZRt jogelődje , a “Debreceni Finommechanikai Vállalat” 1951-ben alakult. A tisztatértechnika területén kifejlesztett ún. laminar air flow termékcsaládot egyedül gyártotta Magyarországon. 1991-ben a vállalat részvénytársasággá alakult, valamint megtörtént a privatizációja is. 1992-ben a cég 100 %-ban az osztrák Radel & Hahn GmbH tulajdonába került, aki jelenleg is egy személyben birtokolja a részvénytársaság részvényeit.

Cégünk már 70 éve stabil, megbízható társat jelent minden partnere számára

Cégünk előnye a modern géppark, a jól képzett, fiatal és hatékony munkaerő, illetve a megbízható szerviz szolgáltatás. Legnagyobb tőkénknek a magasan képzett szakembereinket tekintjük. Az utóbbi időben a dolgozókkal szembeni követelmények lényegesen megnövekedtek annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, hogy vállalatunk megfelel az egyre növekvő piaci elvárásoknak, hatékony és versenyképes legyen.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden dolgozónk számára biztosítsuk a magas színvonalú munkakörülményeket és a szakmai továbbfejlődés lehetőségét. Berendezéseink megfelelnek a legkorszerűbb műszaki elvárásoknak, csak olyan elemeket használunk, melyek garantálják a megbízhatóságot, a minőséget. Célunk, hogy világszínvonalú terméket kínáljunk kedvező áron.

Innovációs Nagydíj

A radel & hahn csoport 2002-ben elnyerte EGK-WP típusú hőszivattyús uszodapárátlanító berendezésével a Burgenlandi Innovációs Nagydíjat.

Minőségbiztosítás

Cégünk épületgépészeti rendszerek tervezése és kivitelezése, klíma-, légtechnikai berendezések, lamináris boxok és alkatrészeinek gyártása tevékenységi területen MSZ EN ISO 9001:2015 minőségügyi és MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási szabványok szerinti minősítéssel rendelkezik. A minősítést a TÜV Thüringen Kft. végezte.

Termékeink minőségének garantálása érdekben minden egyes berendezésünk műszaki paramétereit a gyártócsarnokban pontosan ellenőrizzük. A hatékony minőségellenőrző rendszerünk biztosítja a hosszú időn át tartó kifogástalan üzemelést.

Alkalmazott szabványok:

 • GMP „Good Manufacturing Practice” guidlines
 • VDI 2083 Clean air
 • DIN EN ISO 14644 Clean rooms and their corresponding areas
 • VDI 2167 Technical building services of hospitals
 • VDI 6022 Hygienic requirements for air conditioning plants in offices and meeting room

EK-Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány
Hő- és füstelvezető csatornarendszer

Hő- és füstelvezető csatornarendszerünk júniusban megkapta az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft által lefolytatott minősítést követően az Építési Termék Rendelet – az Európai Parlament és a Tanács 305/2011/EU rendelete alapján kiállított 1415-CPR–48-(C-10/2016) számú EK-Teljesítmény Állandósági Tanúsítványt. A tanúsítvány igazolja, hogy az EN 12101-7:2011 harmonizált műszaki szabvány ZA melléklete szerint meghatározott teljesítmények és a teljesítmény állandóság értékelésére és ellenőrzésére vonatkozó követelmények tekintetében a vonatkozó (1) rendszer szerint a Radel & Hahn Zrt által gyártott kör- és négyszög keresztmetszetű hő- és füstelvezető csatorna rendszer teljesíti a fenti szabványban meghatározott összes követelményt.